Papu-vehnäsalaatti

Tämä on yksi variaatio kovasti tykkäämistäni keitetyistä pavuista.

Olen hullaantunut niihin, vaikka eihän säilykepavuissakaan vikaa ole. Papuja on kuitenkin helppo kypsentää itse: osta pussillinen kuivattuja papuja, laita sopiva annos likoamaan kulhoon yön yli ja keitä aamulla 15-60 minuuttia (riippuu lajikkeesta, pussissa on ohjeet).

Pakasta annosrasioihin ja sitten onkin kätevästi aina käden ulottuvilla annos papuja!

Salaatin valmistus: Keitä kokonaiset tai rikotut vehnäsuurimot.

Pilko maustekurkku ja sipuli, paahda seesaminsiemenet paistinpannulla, raasta juusto ja sekoita kaikki ainekset keskenään.

Lisää maun mukaan hieman suolaa tarvittaessa ja mausta sopivaksi katsomallasi tavalla.

Esim. persilja, jeera, mustapippuri sopivat hyvin.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 159 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnärouhe kokojyvästä 150g443kcal15.8g79.2g3.3g14.8g
Papu valkoinen, keitetty 575g619kcal48.5g80.5g2g40.2g
Maustekurkku sokerisuolattu 341g68kcal2.4g10.2g0.3g6.1g
Punasipuli, kuorittu, 100g120g32kcal1.6g5.7g0.2g2g
Seesaminsiemen kuorimaton (Go green), annos 5g75g429kcal13.2g17.5g37.1g8.8g
Viinietikka balsami15g5.2kcal0g0.1g0g0g
Oatly, kaurasta ruokaan (Ceba foods ab), annos 250g123g184kcal1.2g7.4g16g0.9g
Parmigiano Reggiano -parmesaanijuusto (Pirkka), annos 20g33g128kcal10.9g0g9.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2862g3818kcal187.2g401.2g136.2g145.6g
Valittu annoskoko1431g1909kcal93.6g200.6g68.1g72.8g
Annoskoko puolitettuna716g955kcal46.8g100.3g34.1g36.4g
Arvot/100g100g133kcal6.5g14g4.8g5.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=84481