Lihapata rehuilla

Paista kastikelihat rapeiksi pannulla ja nosta ne jäähtymään.

Paloittele paiston aikana kasvikset paloiksi ja lihat paistettuasi paista herkkusienet lihoista irronneessa rasvassa.

Laita paloitellut kasvikset ja paistetut herkkusienet pataan ja murenna käsin rapeaksi paistettu kastikeliha sekaan.

Lisää mausteet makusi mukaan.

Lisää vettä sen verran että ainekset peittyvät.

Ruskista karjalanpaistilihat pannulla ja nosta ne pataan päällimmäiseksi.

Paistetaan n. 200-asteisessa uunissa tunnin ajan, sekoitetaan ja alennetaan lämpötila 150 asteeseen seuraavaksi tunniksi.

Tämän jälkeen lisätään ruokakerma ja sekoitetaan (tarkasta mausteet) ja annetaan hautua kannen alla n. tunnin ajan.

Maustetaan oman maun mukaiseksi esim.

mustapippurilla, suolalla, persiljalla, valkopippurilla, chilillä, paprikajauheella, tms.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 410 grammaa

Naswii
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punasipuli, kuorittu, 100g87g24kcal1.1g4.2g0.2g1.5g
Herkkusieni 122g20kcal2.6g0.4g0.4g1.8g
Valkosipuli 4.9g5.3kcal0.4g0.8g0g0.1g
Porkkana 115g38kcal0.7g6.4g0.2g2.9g
Bataatti, kuorittu 154g125kcal2.4g25.9g0.1g4.6g
Lihapata, karjalanpaisti, nauta, keskirasvainen sika 525g625kcal75.7g0g35.8g0g
Vesi245g0kcal0g0g0g0g
Ruokakerma, Rainbow 7% 2dl70g59kcal1g3.1g4.9g0g
Kastikeliha, raaka (Saarioinen), annos 350g112g358kcal16.8g0g33.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2870g2505kcal201.4g81.6g150.4g21.8g
Valittu annoskoko1435g1253kcal100.7g40.8g75.2g10.9g
Annoskoko puolitettuna718g626kcal50.4g20.4g37.6g5.5g
Arvot/100g100g87kcal7g2.8g5.2g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=214938