Kreikkalainen salaatti

1 ps (150 g) Pirkka Provencen salaattisekoitusta
4-5 tomaattia
1/2 kurkkua
1 iso sipuli
20 Pirkka mustaa oliivia
1 tlk (385 g) Pirkka salaattijuustokuutioita
1 tl kuivattua oreganoa tai
2 rkl tuoretta hienonnettuna
1 paprika

Kastike:
3/4 dl Pirkka ekstra neitsytoliiviöljyä
1/4 dl viinietikkaa
1/2 tl mustapippuria
ripaus suolaa
2 valkosipulinkynttä murskattuna

1. Levitä salaatti vadille.

Viipaloi tai paloittele tomaatit ja kurkku.

Kuori ja leikkaa sipuli mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi.

2. Lado tomaatti-, kurkku- ja sipuliviipaleet kerroksittain salaatin päälle tai asettele ne kauniisti salaattipedille.

Levitä valutetut juustokuutiot salaattiainesten päälle ja koristele oliiveilla.

3. Ripottele pinnalle oreganoa.

Sekoita kastikeainekset ja kaada salaatin joukkoon.

Anna maustua jääkaapissa ennen tarjoamista.

Tarjoa lisäksi maalaisleipää.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 256 grammaa

Katjuska80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Provencen salaattisekoitus (Pirkka), annos 150g14g2.8kcal0.2g0.4g0.1g0g
Tomaatti 35g8kcal0.2g1.2g0.1g0.5g
Kurkku 19g2kcal0.1g0.3g0g0.1g
Sipuli 5.1g1.6kcal0.1g0.2g0g0.1g
Oliivi keskiarvo punnittu kivineen, öljysäilötty, vihreä/musta 9g15kcal0.1g0.1g1.5g0.3g
Salaattijuustokuutio (Pirkka), annos 200g36g97kcal6.5g0.7g7.6g0g
Oregano, kuivattu 0.1g0.3kcal0g0g0g0g
Paprika keltainen 16g4.8kcal0.1g0.8g0g0.3g
Oliiviöljy 6.3g56kcal0g0g6.3g0g
Viinietikka 2.3g0.5kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.2g0.5kcal0g0.1g0g0g
Valkosipuli 0.7g0.8kcal0.1g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana288g379kcal14.8g7.8g31.2g2.6g
Valittu annoskoko144g189kcal7.4g3.9g15.6g1.3g
Annoskoko puolitettuna72g95kcal3.7g2g7.8g0.7g
Arvot/100g100g132kcal5.1g2.7g10.8g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=135512