Juureskeitto (Sallay)

Huom! Reseptissä olevat määrät perustuvat itse punnitsemiini kasviksiin.

Määrillä ei sinänsä ole niin väliä, eli laita sopivia määriä haluamiasi aineksia.

:)

Paloittele juurekset.

Laita öljy kuumenemaan, lisää juurekset sinne, kuullota vähän aikaa öljyssä.

Lisää vesi ja liha(tai kasvis-)liemi sekä ohraryynit, anna kiehua kunnes kasvikset ja ryynit ovat kypsiä eli noin tunnin verran.

Mausta suolalla ja haluamillasi mausteilla.

Soseuta lopuksi sauvasekoittimella.

Päälle sopii mainiosti raejuusto, antaa proteiinilisän ja maut sopivat hyvin yhteen!

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 330 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)13g3.5kcal0.2g0.6g0g0.2g
Valkosipuli 1.3g1.4kcal0.1g0.2g0g0g
Rikottu ohraryyni (Korpelan myllyn), annos 100g4.4g14kcal0.4g3.3g0.1g0.5g
Linssi-punainen (raaka)6.2g19kcal1.6g3.1g0.1g0.6g
Juuriselleri 8.8g2.8kcal0.1g0.4g0g0.3g
Palsternakka 10g6.3kcal0g1.2g0g0.4g
Oliiviöljy 1.3g12kcal0g0g1.3g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g13g3.7kcal0.1g0.8g0g0.3g
Valkokaali keräkaali 33g9kcal0.4g1.3g0.1g0.7g
Lihaliemi laimennettu 8.8g1.7kcal0g0.3g0.1g0g
Lihaliemijauhe/tiiviste 0.9g2.6kcal0.1g0.1g0.2g0g
Vesi44g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana289g151kcal6g22.6g3.8g6g
Valittu annoskoko144g76kcal3g11.3g1.9g3g
Annoskoko puolitettuna72g38kcal1.5g5.7g1g1.5g
Arvot/100g100g53kcal2.1g7.8g1.3g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=76251