Kauraporkkanasämpylä (kuituinen)

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi, lisää hiiva.

Sekaan suola, sokeri, kaurahiutaleet/leseet ja öljy.

Lisää porkkanaraaste.

Lopuksi jauhoa.

Anna taikinan kohota noin 40min.

Nostele puolen nyrkin kokosia paloja pellille.

Käytin lusikoita jolloin sain kuoheuden säilymään.

Voitele kananmunalla.

Uuni 225 astetta ja 20min.

Reseptistä tulee n. 17 annosta ja yksi annos painaa n. 80 grammaa

Redreaper
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 531g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 53g40kcal7g0.6g0.2g3.7g
Sokeri 8.5g35kcal0g8.5g0g0g
Suola, annos 3g32g0kcal0g0g0g0g
Auringonkukkaöljy 57g507kcal0g0g57.3g0g
Kaurahiutale kuituinen Sydänystävä (1dl = 35g)74g245kcal11.9g38.6g4.9g9.7g
Porkkana 212g69kcal1.3g11.8g0.4g5.4g
Myllärin hurjan viljainen sämpyläaines (37g)196g687kcal23.8g127g9.8g10.8g
Hiivaleipävehnäjauho 276g899kcal33.5g163.9g7.7g15.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2880g4963kcal155g700.8g160.6g89.6g
Valittu annoskoko1440g2482kcal77.5g350.4g80.3g44.8g
Annoskoko puolitettuna720g1241kcal38.8g175.2g40.2g22.4g
Arvot/100g100g172kcal5.4g24.3g5.6g3.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=265138