Churros (Munkkitangot)

N. 100 g sokeria (osa jää käyttämättä)
500 g munkinpaistorasvaa + 2 dl rypsiöljyä
--
Mittaa vesi, voi ja suola kattilaan ja kiehauta.

Lisää jauhot ja vatkaa voimakkaasti muutama minuutti, kunnes taikinasta muodostuu pallo.

Nosta kattila liedeltä.

Vatkaa munat toisessa kulhossa kevyesti vaahdoksi.

Kaada munavaahto vähitellen lämpimän taikinan joukkoon samalla vatkaten.

Siirrä taikina pursotuspussiin tai muovipussiin, josta leikkaat kulman pois.

Kuumenna öljy uppopaistamista varten suurehkossa kattilassa.

Öljy on riittävän kuumaa, kun siihen pudotettu taikinapala nousee heti pintaan ja öljy alkaa voimakkaasti kuplia.

Pursota taikinasta öljyyn sormenpaksuisia, reilun kymmenen tankoja.

Voit leikata taikinan poikki saksilla.

Varo, ettei taikinapussi koske kuumaan öljyyn.

Paista muutama churro kerrallaan molemmin puolin reilusti ruskeiksi.

Nosta churrot reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan ja kääntele munkkitangot sitten sokerissa.

Halutessasi voit maustaa sokerin kanelilla tai käyttää valmista kaneli-sokeriseosta.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 45 grammaa

Samuo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 404g0kcal0g0g0g0g
Margariini 80 % laktoositon 162g1130kcal1.1g0g127.3g0g
Mineraalisuola keskiarvo 2.6g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 263g901kcal26.8g183.8g3.2g9.2g
Kananmuna kuoreton 267g380kcal33.3g0.8g27.3g0g
Sokeri 129g525kcal0g129.1g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g3.2g12kcal0.1g2.6g0.1g0g
Rypsiöljy 57g500kcal0g0g56.6g0g
Syväpaistorasva 100%, uppopaistorasva 154g1350kcal0.9g0.6g152g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2880g9598kcal124.4g633.8g733g18.4g
Valittu annoskoko1440g4799kcal62.2g316.9g366.5g9.2g
Annoskoko puolitettuna720g2399kcal31.1g158.5g183.3g4.6g
Arvot/100g100g333kcal4.3g22g25.5g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=289632