Sieni-pekonirisotto ala Tuula

Paloittele sienet ja hienonna sipuli.

Suikaloi ja huuhdo purjo.

Halkaise kirsikkatomaatit.

Kiuhauta vesi (ja viini) kattilassa ja lisää fondi.

Kuullota sipulit ja riisi.

Lisää sienet ja sekoittele.

Kaada kuumaa kasvislientä vähitellen.

Keitä sekoittaen niin, että neste imeytyy riisiin.

Lisää uusi annos vasta, kun neste on kokonaan imeytynyt riisiin.

Aikaa kuluu 15-20 min. Kuullota purjo ja sitten nopeasti kirsikkatomaatin.

Mausta oreganolla, timjamilla, suolalla ja mustapippurilla..

Sekoita risoton joukkoon balsamiviinietikka.

Kaada purjo-tomaattiseos keoksi riisin keskelle.

Tarjoa porsaanfilepihvien ja parmesaaniraasteen kanssa.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 320 grammaa

Eweliza
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)153g41kcal2g7.4g0.3g2.6g
Vesi, vesijohtovesi 361g0kcal0g0g0g0g
Valkoviini kuiva 225g154kcal0.7g1.4g0g0g
Risottoriisi(vaalea) (Uncle bens), annos 100g180g616kcal12.4g140.6g0.7g2.3g
Oliiviöljy 13g112kcal0g0g12.6g0g
Voi 13g92kcal0.2g0.1g10.3g0g
Fond du chef kana (Knorr), annos 28g25g15kcal0.6g1.3g1.8g0.2g
Suppilovahvero /ym sienet, arvio 100g162g49kcal1.6g6.5g0.5g0g
Kananpojan minuuttipihvi yrtti-valkosipuli (Kariniemi), annos 150g308g370kcal67.8g2.8g10.8g1.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2880g2898kcal170.6g320.2g74g13.2g
Valittu annoskoko1440g1449kcal85.3g160.1g37g6.6g
Annoskoko puolitettuna720g725kcal42.7g80.1g18.5g3.3g
Arvot/100g100g101kcal5.9g11.1g2.6g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=290876