Viljaton Porkkanasämpylä

3 rkl sokerijuurikaskuitua
vettä
2tl psyllium
1tl leivinjauhetta
1dl mantelijauhoa
1dl soijajauhoa
2 porkkanaa (keskikokoista)
1,5dl juustoraastetta
4 kananmunaa

Lusikoi sokerijuurikaskuitu kulhoon.

Lisää vettä niin paljon, että kuidut peittyvät.

Anna turvota ja raasta sillä aikaa kaksi keskikokoista porkkaa ja juusto.

Riko sokerijuuriskuidun mukaan munat.

Lisää soijajauho, mantelijauho sekä psyllium ja leivinjauhe.

Sekoita.

Lopuksi sekoita kulhoon vielä porkkanat ja juustoraaste.

Rakenteen tulisi olla sellaista, että voit muotoilla siitä pehmeitä palloja.

(aika tahmeaa)

Muotoile sämpylät käsissä n.9 palloksi.

Lisää halutessa päälle siemeniä.

Oli vaikea saada mittoja ohjeeseen, mutta laskin esim.

omat käyttämät porkkanat ja munat.

Eli kalorimäärät tietysti hiukan muuttuu juustoraasteen merkin ja porkkanoiden ja munien koon mukaan.

Paista uunissa 225 asteessa n.15min kunnes sämpylät ovat kivan ruskeita päältä.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 90 grammaa

Sandy0
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokerijuurikaskuitu (Fibrex), annos 100g556g333kcal50g30.6g2.8g405.6g
Psyllium farina (Vuohelan herkku), annos 7g124g22kcal1.7g3.1g0.2g108.4g
Leivinjauhe 62g108kcal3.2g23.3g0g0.3g
Soijajauhot, Soyolk1235g4938kcal481.5g197.5g246.9g148.1g
Mantelijauho (Pirkka), annos 100g1235g7407kcal259.3g81.5g666.7g0g
Juustoraaste, edam-emmental,Ingman,500g1852g6667kcal518.5g35.2g481.5g0g
Porkkana, tuore1617g453kcal9.7g90.6g3.2g40.4g
Kananmuna kuorineen punnittu 3321g4169kcal365.3g8.6g299.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g48196kcal3378.4g940.8g3401.8g1405.6g
Valittu annoskoko10000g24098kcal1689.2g470.4g1700.9g702.8g
Annoskoko puolitettuna5000g12049kcal844.6g235.2g850.5g351.4g
Arvot/100g100g241kcal16.9g4.7g17g7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=430063