Sieni-vihanneskeitto

Tähteeksi jääneistä vihanneksista ja herkkusienistä sekä kerätyistä tateista tehty keitto.

Freesaa sienet, porkkanat, sipulit ja mausteet ruokaöljyssä sekoitellen koko ajan n 5-10 min, mausteina mieto curry, yrtit, mustapippuri, pienen pieni tulinen paprika.

Lisää voi, sekoita, lisää vesi vähitellen niin että pieni porina jatkuu.

Anna kiehua 10- 15 min. Lisää kiinankaali, pieni tomaatti, kukkakaali, paprika ja esikeitetyt pavut sekä kuivahtaneesta leiväsät pienityt leipäluutiot.

Itsellä oli itse tehtyä saaristolaisleipää.

Jatka keittämistä 10-15 minuuttia.

Lisää lopuksi kerma.

Minä keittelin näistä aineksista 6 litran kattilallesen, iso osaa menee pakkaseen.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 413 grammaa

Kauris65
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sieni tatti, hapero 140g39kcal2.6g4.1g0.7g2.7g
Herkkusieni 93g15kcal2g0.3g0.3g1.4g
Sipuli (kuorittu)82g22kcal1.1g3.9g0.2g1.4g
Kiinankaali raaka 100g140g25kcal2.2g3.2g0.4g3.2g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g12g2.4kcal0.1g0.4g0g0.2g
Fenkoli, tuore , annos 100g28g4.8kcal0.3g0.5g0.1g0.7g
Porkkana 75g24kcal0.5g4.2g0.1g1.9g
Voi 4.7g34kcal0.1g0g3.8g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl3.5g32kcal0g0g3.5g0g
Paprika, punainen28g7.2kcal0.3g1.3g0.1g0.6g
Kukkakaali, keitetty, suolaton 23g5.6kcal0.4g0.5g0.1g0.5g
Härkäpapu, keitetty (-), annos 30g23g26kcal1.9g4.7g0g1.2g
Vesi700g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl47g159kcal0.9g1.4g16.3g0g
Saaristolaisleipä säilöntäaineeton (Jäpikkä), annos 34g47g107kcal3g22.7g0.6g2.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2891g1005kcal30.8g94.4g52.4g32g
Valittu annoskoko1446g502kcal15.4g47.2g26.2g16g
Annoskoko puolitettuna723g251kcal7.7g23.6g13.1g8g
Arvot/100g100g35kcal1.1g3.3g1.8g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=436416