Peruna-papusalaatti

Liota ja keitä pavut ja herneet pakkauksen ohjeen mukaan.

(Voi korvata myös säilykepavuilla ja herneillä mutta eivät ole yhtä hyviä.) Itse olen jäänyt koukkuun kuivattuihin papuihin ja herneisiin! Niitä on helppo tehdä vaikka pakkaseen annosrasioihin: yleensä riittää, kun pavut tai herneet laittaa illalla likoamaan, keittää aamulla tunnin verran ja sitten jäähdyttää ja pakastaa, pusseissa ja rasioissa on ohjeet!

Pilko sipuli ja omena, murskaa valkosipuli.

Keitä peruna ja kuutioi se. Paahda seesaminsiemeniä pannulla hieman.

Sekoita kaikki ainekset, lisää joukkoon öljy, etikka, suolaa ja mausteita maun mukaan.

Jätä jääkaappiin tekeytymään vähintään yön yli.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 201 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Papu valkoinen, keitetty 1656g1782kcal139.6g231.8g5.8g115.9g
Herne 1325g913kcal67g124g5.3g41.1g
Punasipuli, kuorittu, 100g993g268kcal12.9g47.7g2g16.9g
Omena, keskikokoinen 200g2483g844kcal5g176.3g7.5g44.7g
Oliiviöljy 331g2928kcal0g0g331.1g0g
Viinietikka 248g51kcal0g1.2g0g0g
Valkosipuli 66g72kcal5.2g10.8g0.4g1.4g
Seesaminsiemen kuorimaton (Go green), annos 5g414g2372kcal73.3g96.9g205.3g48.8g
Peruna, keskikokoinen 60g2483g1490kcal37.3g322.8g2.5g22.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g21440kcal680.6g2023g1119.8g582.4g
Valittu annoskoko10000g10720kcal340.3g1011.5g559.9g291.2g
Annoskoko puolitettuna5000g5360kcal170.2g505.8g280g145.6g
Arvot/100g100g107kcal3.4g10.1g5.6g2.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=85204