Katkarapurisotto

1 sipuli
2-3 valkosipulinkynttä
10 cm purjoa
0,5 rkl oliiviöljyä
1,5 dl tummaa riisiä
1,5 dl pitkäjyväistä riisiä
7 dl vettä
1 kalaliemikuutio
1 punainen paprika
200 g parsakaalin pieniä kukintoja
300 g katkarapuja
1 tl kalamaustetta
2 tl yrttimaustetta

- - -
Hienonna sipuli, valkosipuli ja purjo.

Ruskista ne öljyssä kattilassa tai paistokasarissa.

Lisää kattilaan kuutioitu paprika.

(Jos riisissä on pitkä keittoaika, kannattaa sitä keittää etukäteen erikseen n. 10 min)

Lisää riisit ja vesi, vesi sitä mukaa kun se imeytyy riisiin.

Lisää liemikuutio.

Anna kiehua 5 min. Lisää joukkoon parsakaalin kukinnot ja anna kiehua n. 10 min. Lisää lopuksi katkaravut ja kuumenna risotto.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 362 grammaa

Missdrew
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)552g149kcal7.2g26.5g1.1g9.4g
Valkosipuli 44g48kcal3.5g7.2g0.3g0.9g
Purjosipuli 331g76kcal6g7.9g0.7g7g
Oliiviöljy 39g342kcal0g0g38.6g0g
Riisi tumma 706g2465kcal49.4g508.6g16.2g28.3g
Riisi pitkäjyväinen, puuroutumaton 706g2559kcal57.4g558.1g4g12g
Vesi3863g0kcal0g0g0g0g
Kalaliemikuutio 61g185kcal6.1g20.6g8.5g0.7g
Paprika punainen 938g275kcal8.8g42.2g3.8g17.8g
Parsakaali brokkoli 1104g387kcal51g21.5g3.3g27.6g
Katkarapu 1656g1133kcal239.1g0g18.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g15234kcal857g2385.2g189.4g207.4g
Valittu annoskoko10000g7617kcal428.5g1192.6g94.7g103.7g
Annoskoko puolitettuna5000g3809kcal214.3g596.3g47.4g51.9g
Arvot/100g100g76kcal4.3g11.9g0.9g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=113791