Homejuustopulla

Taikina:

2,5 dl maitoa tai vettä
25 g hiivaa
0,5 tl suolaa
30 g voita
6-8 dl sämpyläjauhoja

Täyte:

150 g sinihomejuustoa
200 g kevyttuorejuustoa

Liota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen tai sekoita kuivahiiva jauhoihin.

Lisää suola, osa jauhoista ja sulatettu voi (ja vähintään 42-asteinen neste, jos käytät kuivahiivaa).

Alusta taikinaan loput jauhot.

Kohota taikinaa 30–40 minuuttia.

Tee kohoamisen aikana täyte eli sekoita sinihomejuusto tuorejuuston joukkoon.

Kauli puolet taikinasta levyksi.

Levitä puolet homejuustoseoksesta päälle.

Kääri levy rullalle ja paloittele 18 osaan.

Pane kiekot leikkauspinta ylöspäin muffinipellille tai paperivuokiin.

Leivo lopputaikina samoin.

Paista 225-asteisessa uunissa noin 15–20 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 18 annosta ja yksi annos painaa n. 58 grammaa

Noodendal
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen35g11kcal1.1g1.7g0g0g
Hiiva, 50g3.5g2.1kcal0.5g0g0g0g
Suola, annos 3g0.7g0kcal0g0g0g0g
Voi 4.2g30kcal0g0g3.4g0g
Sämpyläjauho, vehnäjauho, ruisjauho, vehnärouhe 53g168kcal5.6g31.7g1.2g2.9g
Sinihomejuusto Aura (Valio) murennettu 150g21g71kcal4.2g0g6g0g
Tuorejuusto, rasvaa 15 %, creme bonjour light 28g48kcal2.1g0.6g4.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana290g661kcal27g68g29.6g5.8g
Valittu annoskoko145g331kcal13.5g34g14.8g2.9g
Annoskoko puolitettuna73g165kcal6.8g17g7.4g1.5g
Arvot/100g100g228kcal9.3g23.4g10.2g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=372399