Monnen kaalipata

Suikaloi kaali, viipaloi porkkanat puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi ja silppua sipuli.

Mittaa ison kattilan pohjalle vesi ( 4- 6 dl ). Lisää kiehuvaan veteen vähitellen kaalisuikaleet.

Kääntele välillä kauhalla.

Kun kaali alkaa pehmetä, lisää porkkanat, riisi ( 1 dl ) ja suola.

Sekoita hyvin ja pane kattilan päälle kansi.

Anna hautua noin 20-30 min. Ruskista sillä aikaa jauheliha ja kuullota sipuli paistinpannulla.

Lisää jauheliha, sipulit ja siirappi ( 4rkl ) sekä mustapippuria ( 1tl) ja meirami ( 4 tl ) padan joukkoon.

Anna kiehua vielä väh. 5 min. Tarjoile esim.

puolukkahillon / -survoksen kanssa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 290 grammaa

Jojostop
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali83g18kcal1g2.8g0.2g1.8g
Porkkana, keskikokoinen 65g6.3g1.8kcal0g0.4g0g0.2g
Puuroriisi4g14kcal0.2g3g0.1g0.1g
Sipuli (kuorittu)15g3.9kcal0.2g0.7g0g0.2g
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 33g76kcal6.3g0g5.7g0g
Siirappi 3.3g10kcal0g2.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana290g247kcal15.4g18.8g12g4.6g
Valittu annoskoko145g123kcal7.7g9.4g6g2.3g
Annoskoko puolitettuna73g62kcal3.9g4.7g3g1.2g
Arvot/100g100g85kcal5.3g6.5g4.1g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=399318