Gulassipata

1. Leikkaa naudan sisäpaisti noin 1/2 cm:n paksuisiksi viipaleiksi.

Leikkaa kuoritut, halkaistut sipulit lohkoiksi.

Hienonna valkosipulinkynnet ja halkaistu chilipalko, josta on poistettu siemenet.

Viipaloi kuoritut porkkanat ja paloittele paprikat.

2. Ruskista lihaviipaleet pannussa 3-4 erässä tilkassa öljyä ja siirrä toiseen astiaan.

3. Kiehauta sipulit, chili ja paprikajauhe pannussa tai padassa tilkassa öljyä.

Lisää pataan sipulien kanssa ruskistetut paistiviipaleet ja porkkanat.

Kaada joukkoon vesi ja mausta gulassi.

Kypsennä kannen alla liedellä tai uunissa 200 asteessa noin tunti.

4. Lisää pataan paprikat ja tomaattipyree.

Kypsennä vielä noin 1/2 tuntia.

Hienonna padan pinnalle runsaasti persiljaa.

Tarjoa keitetyn riisin tai pastan sekä ruokajogurtin ja vaalean leivän kanssa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 291 grammaa

Kilroy
AineksetMääräEnergiaPHRK
Naudan Sisäpaisti56g62kcal12.4g0.1g1.7g0g
Sipuli 13g3.8kcal0.2g0.6g0g0.2g
Valkosipuli 0.9g1kcal0.1g0.2g0g0g
Chili paprika punainen1.3g0.5kcal0g0.1g0g0g
Porkkana 19g6.1kcal0.1g1g0g0.5g
Paprika, punainen13g3.2kcal0.1g0.6g0.1g0.3g
Öljyt, rypsiöljy, kylmäpuristettu virgino, 13,5 g, 1 rkl1.9g17kcal0g0g1.9g0g
Paprikajauhe 0.3g1.1kcal0.1g0.1g0g0.1g
Vesi, vesijohtovesi 31g0kcal0g0g0g0g
Timjami 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.5g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Tomaattisose tomaattipyree 2.8g2.1kcal0.1g0.4g0g0g
Persilja 6.3g1.7kcal0.1g0.1g0g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana291g197kcal26.4g6.4g7.4g3.2g
Valittu annoskoko146g98kcal13.2g3.2g3.7g1.6g
Annoskoko puolitettuna73g49kcal6.6g1.6g1.9g0.8g
Arvot/100g100g68kcal9.1g2.2g2.5g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=132840