Sitruunainen rakuunabroileri ja uunijuurekset

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.

Mausta uunijuurekset; ripaus suolaa, 2 tl rosmariinia, loraus öljyä, 1 tl balsamicoa.

Levitä juurekset tasaisesti uunipellille ja työnnä uuniin (noin 35 min).

Murskaa 2-3 valkosipulinkynttä ja 1-2 tl suolaa keskenään.

Sekoita 1 dl valkkaria, 2 rkl sitruunamehua, ripaus mustapippuria, 2 tl dijon-sinappia ja 2-3 rkl rakuunaa keskenään.

Nuiji fileitä hieman litteämmiksi, kuumenna pari rkl öljyä pannussa ja lisää valkosipuli-suolaseos.

Lisää broilerinfileet ja ruskista kevyesti.

Lisää viini-sitruuna-rakuunaseos ja anna porista muutama minuutti.

Lisää ruokakerma ja hauduta miedolla lämmöllä vielä 5-10 min.

Tarjoa rosmariinisten uunijuuresten kera.

Bon Appetit!

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 467 grammaa

Mt
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sitruunamehu, laimentamaton2.1g0.4kcal0g0g0g0g
Ruokakerma (Rainbow, 15%)21g34kcal0.6g0.8g3.1g0g
Valkoviini kuiva 10g7.1kcal0g0.1g0g0g
Valkosipuli 1g1.1kcal0.1g0.2g0g0g
Uunijuurekset (Pirkka), annos 150g63g23kcal0.6g4.6g0.2g2.2g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g2.1g19kcal0g0g2.1g0g
Mustapippuri 0.1g0.3kcal0g0g0g0g
Broileri rintafile,maustamaton47g48kcal10.8g0g0.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana292g266kcal24.2g11.4g11.8g4.4g
Valittu annoskoko146g133kcal12.1g5.7g5.9g2.2g
Annoskoko puolitettuna73g66kcal6.1g2.9g3g1.1g
Arvot/100g100g91kcal8.3g3.9g4g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=291012