Papusalaatti

Liota ja keitä pavut, huomioi eri papujen erilaiset keittoajat.

ks. esim.

Siirry sivulle! Voit myös vaihtaa kuivapavut 2-3 tölkkiin (n. 500g) säilykepapuja.

Pilko punasipuli, marinoi etikka-sokeriseokessa.

Yhdistä kastikkeen aineksen (öljy, 1-2 limen mehu, raastettu valkosipuli & inkivääri) ja mausta suolalla, pippurilla ja halutessasi yrteillä.

Pilko paprikat (1-2) kulhoon, lisää herneet, maissit, pavut, punasipulit ja kastike.

Sekoita ja laita jääkaappiin maustumaan ainakin tunniksi.

210g kuivattuja papuja painoi n. 520g keitettynä.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 519 grammaa

Idunn
AineksetMääräEnergiaPHRK
Pintopapu, kuivattu (Risenta), annos 100g6.6g21kcal1.5g3.5g0.1g0g
Mung-papu, gogreen6.6g23kcal1.6g4.1g0.1g1.1g
Mustasilmäpapu,keittämätön (Risenta), annos 100g6.6g21kcal1.5g3.4g0.1g0g
Maissi, pakaste (Pirkka), annos 50g19g23kcal0.6g4.9g0.2g0g
Pakasteherneet (Pirkka), annos 200g19g10kcal1.1g1g0.2g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g21g5.7kcal0.3g1g0g0.4g
Paprika, punainen28g7.2kcal0.3g1.3g0.1g0.6g
Punaviinietikka. (Rajamäen), annos 3g1.9g0.4kcal0g0.1g0g0g
Ruokosokeri0.9g3.8kcal0g0.9g0g0g
Oliiviöljy 2.8g25kcal0g0g2.8g0g
Limemehu, itse puristettu (-), annos 15g4.2g1.1kcal0g0.4g0g0g
Valkosipuli 0.8g0.8kcal0.1g0.1g0g0g
Inkivääri, tuore, silputtu0.8g0.6kcal0g0.1g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 28g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana292g285kcal14g41.6g7.2g4.2g
Valittu annoskoko146g142kcal7g20.8g3.6g2.1g
Annoskoko puolitettuna73g71kcal3.5g10.4g1.8g1.1g
Arvot/100g100g97kcal4.8g14.2g2.5g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=422060