Herkullisin tiikerikakku, Maidoton

4 kananmunaa
3 dl sokeria
3 dl leivontamargariinisulaa, maidoton
3 tl leivinjauhetta
2 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
2 dl täysjyvävehnäjauhoja
1½ dl Nordic Ruoka 15% kasvirasvavalmistetta (riisi- tai kauramaitokin käy)
1½ tl vanilliinisokeria
3 rkl kaakaojauhetta

Sulata rasva ja anna jäähtyä.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Sekoita jauhot ja leivinjauhe.

Lisää muna-sokerivaahtoon rasva, sen jälkeen sekoita jauhoja ja kasvarasvavalmistetta vuorotellen seokseen.

Jaa taikina kahteen osaan.

Mausta 3/4 taikinasta vanilliinisokerilla ja loput kaakaojauheella.

Kaada tai lusikoi voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan vuorotellen vaaleaa ja tummaa taikinaa.

Päällimmäöiseksi vaaleaa.

(Olen laittanut pohjalta lukien: vaalea, tumma, vaalea, tumma, vaalea = kaunis kuvio valmiissa kakussa)
Paista noin 180 asteessa 50-60 min. Kakku on kypsä, kun se ei tartu puikkoon.

Kumoa jäähtyneenä.

(Resepti muokattu Kaarina Hyvärisen, Hyvinkää, ohjeen pohjalta.

Tulos todella herkullinen)

Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 52 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kanamuna, paistettu (pirkka)255g561kcal33.4g1.3g47.5g0g
Sokeri 296g1200kcal0g295.4g0g0g
Sunnuntai laktoositon leivontamargariini (Raisio)348g2505kcal0g0g278.3g0g
Leivinjauhe 17g31kcal0.9g6.6g0g0.1g
Vehnäjauho puolikarkea 151g517kcal15.4g105.5g1.8g5.3g
Täysjyvävehnäjauho sunnuntai (Ravintoraisio oy), annos 60g186g612kcal31.5g100.2g5.4g24.1g
Nordic 15% ruoka, maustamaton kasvirasvavalmiste (Ravintoraisio oy), annos 200g174g278kcal1.4g10.4g26.1g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka8.7g35kcal0g8.6g0g0g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 21g77kcal3.9g2.3g4.5g6.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2912g11634kcal173g1060.6g727.2g71.6g
Valittu annoskoko1456g5817kcal86.5g530.3g363.6g35.8g
Annoskoko puolitettuna728g2909kcal43.3g265.2g181.8g17.9g
Arvot/100g100g400kcal5.9g36.4g25g2.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=318048