Timon lohikeitto

Kuori ja hienonna sipuli.

Halkaise purjo, huuhtele hyvin ja leikkaa viipaleiksi.

Pese, kuori ja paloittele perunat ja porkkanat.

Sulata kattilan pohjalla voi ja lisää joukkoon juurekset, sipuli ja purjo.

Kääntele juureksia muutama minuutti.

Ripottele joukkoon jauhot ja sekoita.

Kaada joukkoon kiehuva vesi ja kalaliemikuutiot sekä maustepippurit (8 kpl).

Keitä juureksia, kunnes ne ovat lähes kypsiä.

Poista lohifileestä nahka ja ruodot..

Leikkaa kala reiluiksi kuutioiksi.

Lisää kattilaan kuohukerma ja paloiteltu lohi.

Anna kiehua, kunnes kala on kypsä (n. 5 min) . Lisää päälle hienonnettua tilliä.

Tarjoa ruisleivän kera.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 364 grammaa

Peetee1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi666g0kcal0g0g0g0g
Sipuli 37g11kcal0.5g1.8g0.1g0.6g
Porkkana, keskikokoinen 65g120g34kcal0.7g7.1g0.2g3g
Peruna, vanha, kuorittu 133g102kcal2.5g20.7g0.3g1.3g
Kevätsipuli 100g (Kotimainen), annos 100g67g18kcal0.9g3.2g0.1g1.1g
Lohifilee 267g521kcal49.8g0g36g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 133g440kcal2.7g4g46.6g0g
Kalaliemikuutio 15g45kcal1.5g5g2.1g0.2g
Voi 19g135kcal0.2g0.1g15.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2912g2610kcal117.6g83.8g201.2g12.4g
Valittu annoskoko1456g1305kcal58.8g41.9g100.6g6.2g
Annoskoko puolitettuna728g652kcal29.4g21g50.3g3.1g
Arvot/100g100g90kcal4g2.9g6.9g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=423811