Matikkakeitto

Kuullota juurekset ja sipuli kattilassa.

Mausta suolalla, pippurilla, chilillä, muskotilla, inkiväärillä, currylla ja laakerinlehdillä.

Lisää vesi.

Keitä keittoa 10-15 minuuttia.

Lisää kala ja kerma sekä loraus sitruunamehua.

Jatka keittämistä kunnes kala on kypsää ja juurekset sopivan pehmeitä.

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 390 grammaa

Guineapig
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g28g17kcal0.4g3.7g0g0.3g
Lanttu 16g4.7kcal0.2g0.8g0g0.3g
Sipuli (kuorittu)6.1g1.6kcal0.1g0.3g0g0.1g
Oivariini, juokseva, rasvaseos2g15kcal0g0g1.6g0g
Suola, annos 3g0.7g0kcal0g0g0g0g
Vesi54g0kcal0g0g0g0g
Made 23g15kcal3.5g0g0.1g0g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)11g17kcal0.3g0.3g1.6g0g
Viola 13% tuorejuusto, maustamaton3.4g5.5kcal0.3g0.1g0.4g0g
Sitruunamehu, laimentamaton2.4g0.5kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana292g152kcal9.6g10.4g7.4g1.4g
Valittu annoskoko146g76kcal4.8g5.2g3.7g0.7g
Annoskoko puolitettuna73g38kcal2.4g2.6g1.9g0.4g
Arvot/100g100g52kcal3.3g3.6g2.5g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=108293