Marokkolainen linssi-punasipulisalaatti/ muhennos

Kuumenna 2 rkl öljyä isossa pannussa ja kuullota sipuli pehmeäksi.

Kalttaa tomaatit ja lisää ne ja huuhdotut linssit sipulin joukkoon.

Mausta kurkumalla (2 tl) ja juustokuminalla (2 tl). Kaada vesi pannulle ja lisää fondi.

Kuumenna kiehuvaksi, vähennä sitten lämpöä ja hauduta seosta kunnes linssit ovat kypsiä ja melkein kaikki neste on imeytynyt.

Paista toiselle pannulla valkosipuli lopussa öljyssä ruskeaksi ja rapeaksi.

Sekoita valkosipuli ja tuore korianteri linssiseokseen ja mausta maun mukaan suolalla ja mustapippurilla.

Tarjoa lämpimänä tai huoneenlämpöisenä sitruunalohkojen ja maustamattoman jogurtin kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 390 grammaa

Ottiliana
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oliiviöljy 3.8g34kcal0g0g3.8g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g11g3kcal0.1g0.5g0g0.2g
Tomaatti, tuore14g2.9kcal0.1g0.5g0g0.2g
Linssi vihreä/ruskea, kuivattu 19g60kcal4.6g8.6g0.4g1.7g
Vesi94g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 1.5g1.6kcal0.1g0.2g0g0g
Fondikuutio Yrttikimppu (Maggi), annos 15g1.4g5.5kcal0g0.3g0.5g0g
Korianteri, tuore, annos 20g1.9g0.4kcal0g0.1g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana292g213kcal9.8g20.4g9.4g4.4g
Valittu annoskoko146g107kcal4.9g10.2g4.7g2.2g
Annoskoko puolitettuna73g53kcal2.5g5.1g2.4g1.1g
Arvot/100g100g73kcal3.4g7g3.2g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=171962