Jamien karpimpi suklaakakku

4 tl hermesetas makeutusainetta nesteenä (tai 200g sokeria)
200 g voita
150 g mantelijauhetta
4 rkl vehnäleseitä
2 tl psylliumia
2 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
2 rkl kahvijuomaa

Täyte
1 dl kermaa + 1 dl kermaa/creme fraichea
½ tl vanilliinisokeria
100g mansikoita/raparperiä/jotain)

Suklaakastike
100 g tummaa suklaata (81% Lidlistä)
100 g voita
1 dl kermaa

Vaahdota makeutusaine, rasva ja munat, lisää yhteen sekoitetut kuivat aineet, sekoita joukkoon vielä kahvi.

Kaada taikina hyvin voideltuun pitkulaiseen kakkuvuokaan (pienehkö pyöreäkin käy hyvin).

Paista 225C noin 15-20 min (ole tarkkana ettei kärähdä!)

Jaa jäähtynyt kakku pituussuunnassa 2 osaan, väliin mansikoita ja vaahdotettu kerma, johon on lisätty vanilliinisokeri.

Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa, sekoita voi pienissä erissä suklaaseen, lisää lopuksi kerma.

Sekoittele hetken, suklaaseos paksuuntuu jäähtyessään.

Kaada kakun päälle ja nakkaa kylmään odottelemaan tarjoilua.

alkuperäinen ohje @ karppaus.

Info

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 130 grammaa

Tekno
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hermesetas -neste2.8g0kcal0g0g0g0g
Voi 42g307kcal0.5g0.2g34.4g0g
Manteli 21g130kcal5.1g1.4g11.4g1.5g
Vehnälese 1.7g3.9kcal0.2g0.3g0.1g0.6g
Psylliumkuitu, annos 6g1.4g0.7kcal0g0g0g1.2g
Kaakaojauhe sokeroitu 1.7g7.2kcal0.1g1.3g0.2g0g
Kahvijuoma, keskiarvo 4.2g0.1kcal0g0g0g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 42g140kcal0.8g1.3g14.8g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka0.4g1.4kcal0g0.3g0g0g
Tumma suklaa 81% (Lidl), annos 13g14g73kcal1.4g3.2g6g0g
Raparperi 14g4.8kcal0.1g0.8g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana292g1336kcal16.4g17.6g133.8g7g
Valittu annoskoko146g668kcal8.2g8.8g66.9g3.5g
Annoskoko puolitettuna73g334kcal4.1g4.4g33.5g1.8g
Arvot/100g100g457kcal5.6g6g45.8g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=196905