Kesäkurpitsakakku

-Vatkaa kananmunat (3kpl) ja sokeri (3dl) vaahdoksi.

Raasta kesäkurpitsa ja valuta.

Lisää kesäkurpitsa joukkoon öljy (2dl).

-Sekoita vehnäjauhot (6dl), leivinjauhe (2tl), ruokasooda (2tl), pähkinärouhe (2dl), kaneli (3tl), vaniljasokeri (2tl) ja rusinat (1dl) keskenään.

-Lisää lopuksi kaikki varovasti sekoitellen yhteen.

-Kaada taikina pitkänomaisia vuokiin (2kpl) tai isoon pyöreään vuokaan.

-Paista 175 asteessa reilu tunti.

Jos kakun pintaa uhkaa tummia liikaa laske uunin lämpö 160 asteeseen loppuvaiheessa.

-Kakku sopii hyvin pakastettavaksi.

-Säilyy hyvin myös ilman pakastustakin

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 130 grammaa

Pakkasukko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 15g22kcal1.9g0g1.6g0g
Sokeri 24g97kcal0g23.8g0g0g
Kesäkurpitsa zucchini 33g5.9kcal0.2g0.8g0.1g0.2g
Rypsiöljy 17g149kcal0g0g16.8g0g
Vehnäjauho puolikarkea 37g125kcal3.7g25.5g0.4g1.3g
Leivinjauhe 0.9g1.6kcal0g0.4g0g0g
Ruokasooda 0.9g0kcal0g0g0g0g
Hasselpähkinärouhe, Pirkka, 1 dl12g78kcal1.7g0.4g7.7g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0.6g2kcal0g0.4g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.7g3kcal0g0.7g0g0g
Rusina 5.6g16kcal0.2g3.4g0g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana292g999kcal15.4g110.8g53.2g4g
Valittu annoskoko146g499kcal7.7g55.4g26.6g2g
Annoskoko puolitettuna73g250kcal3.9g27.7g13.3g1g
Arvot/100g100g342kcal5.3g37.9g18.2g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=431980