Talven paras uuniruoka

Pese, kuori ja suikaloi perunat ja porkkanat.

Kuori ja silppua sipulit.

Lado rypsiöljyllä siveltyyn uunivuokaan kerros perunaa, porkkanaa ja sipuleita.

Ripottele päälle suolaa ja rouhittua mustapippuria.

Leikkaa (keittiösaksilla) possun leikkeistä päälle kerros lihasuikaleita.

Laita päälle vielä toinen kerros peruna-porkkana-sipuleita.

Ripottele taas pinnalle mausteet.

Kaada päälle "kermat".

Paista uunissa 200 asteessa n. tunti (kerrn välissä sekoittaen).

Ripottele halutessasi päälle hiukan juustoraastetta ja anna pinnan ruskistua kauniiksi n. 15- 20 min.
Tarjoa salaatin ja punajuuren kanssa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 293 grammaa

Rreipas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g75g45kcal1.1g9.8g0.1g0.7g
Porsaan filee Ohut leike, kermainen pippuri 400g (Atria), annos 75g19g21kcal3.2g0.3g0.8g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g13g3.5kcal0.1g0.7g0g0.3g
Sipuli (kuorittu)13g3.4kcal0.2g0.6g0g0.2g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.6g0.7kcal0g0.1g0g0g
Kevyt ja paksu (Flora), annos 250g7.8g4.7kcal0.1g0.4g0.3g0g
Valio maustettu ruokakerma 3 juustoa 1 prk 2,5 dl13g15kcal0.4g0.5g1.3g0g
Rypsiöljy 0.5g4.4kcal0g0g0.5g0g
Hillosipulisäilyke 6.3g3kcal0.1g0.6g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana293g201kcal10.4g26g6g2.6g
Valittu annoskoko147g100kcal5.2g13g3g1.3g
Annoskoko puolitettuna73g50kcal2.6g6.5g1.5g0.7g
Arvot/100g100g69kcal3.5g8.9g2g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=151725