Ellen Svinhufvudin kakku (karppaajalle)

POHJA: Valkuaiset (2kpl) ja hermesetas vatkataan kovaksi vaahdoksi.

Lisää mantelit sekaan.

Levitä seos uuninpellille neljäksi neliön muotoiseksi levyksi.

Kuivaa uunissa 165 asteessa noin 20-25 minuuttia.

TÄYTE: Vaahdota voi ja stevia (tätä oman maun mukaan).

Kuumaan vahvaan kahviin lisätään kerma.

Kermakahvi lisätään vaahdotettuun voihin vähitellen.

Lisää lopuksi mantelit.

Kakkupohjille levitetään täytettä ja ne ladotaan päällekkäin.

Levitä täytettä myös kakun sivuille.

Koristeeksi voi paahtaa mantelilastuja.

Kakku saa jäähtyä.

Ohje on Antti Heikkilän kirjasta Hyvän Olon Keittokirja

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 147 grammaa

Tilli75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mantelirouhe, 1 rkl6.2g36kcal1.3g0.3g3.2g0.7g
Mantelijauho (Pirkka), annos 100g13g75kcal2.6g0.8g6.7g0g
Hermesetas, annos 5g2.5g0kcal0g0g0g0g
Kananmunan valkuainen 100 g50g22kcal4.9g0.2g0g0g
Voi 38g272kcal0.4g0.2g30.5g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 13g41kcal0.2g0.4g4.4g0g
Kahvi mustana 100ml25g0.8kcal0.1g0.1g0g0g
Stevia jauhe (Naturals), annos 1g0.3g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana293g893kcal19g4g89.6g1.4g
Valittu annoskoko147g447kcal9.5g2g44.8g0.7g
Annoskoko puolitettuna73g223kcal4.8g1g22.4g0.4g
Arvot/100g100g305kcal6.5g1.4g30.6g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=271376