Jauheliharisotto

Raaka-aineet:

- 2 rkl öljyä
- 300 g jauhelihaa
- 2 sipulia
- 1 tl mustapippuria
- 1 tl paprikajauhetta
- 2 dl pitkäriisiä
- 5-6 dl lihalientä (tai vettä
+ 1 lihaliemikuutio)
- 200 g herne-maissi-paprika-
sekoitusta

Valmistus:

1.Ruskista jauheliha ja silputtu sipuli öljyssä kattilassa tai kasarissa, mausta.

2.Lisää riisit ja anna niiden hetki kuullottua.

3.Lisää lihaliemi ja anna kypsyä 15 minuuttia.

4.Lisää pakastevihannekset.

5.Jatka vielä kypsennystä noin 5 minuuttia, kunnes neste imeytyy riiseihin.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 235 grammaa

Miksuk
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljy 2.9g26kcal0g0g2.9g0g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha42g69kcal7.9g0g4.2g0g
Sipuli 10g3.1kcal0.1g0.5g0g0.2g
Mustapippuri 0.2g0.6kcal0g0.1g0g0.1g
Paprikajauhe 0.2g0.7kcal0g0g0g0.1g
Täysjyväriisi 18g59kcal1.1g12.6g0.1g1.3g
Lihaliemijauhe/tiiviste 1g3kcal0.1g0.2g0.2g0g
Vesi52g0kcal0g0g0g0g
Pakastekasvissekoitus, herne-maissi-paprika 21g22kcal0.7g3.7g0.2g0.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana294g366kcal19.8g34.2g15.2g4.6g
Valittu annoskoko147g183kcal9.9g17.1g7.6g2.3g
Annoskoko puolitettuna73g92kcal5g8.6g3.8g1.2g
Arvot/100g100g125kcal6.7g11.6g5.2g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=139316