Grahamsämpyläsolmut

Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen.

Lisää suola, siirappi ja grahamjauhot.

Anna turvota noin 5 min. alusta taikina erikoisvehnäjauhoilla, lisää alustuksen loppupuolella rasva.

Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi peitettynä lämpimässä paikassa.

Leivo kohonneesta taikinasta sormen paksuisia tankoja (pituus n. 25 cm) ja tee niistä löysiä solmuja.

Kohota solmut hyvin peitettyinä.

Voitele maidolla ja koristele halutessasi unikonsiemenillä.

Paista 225 asteisen uunin keskitasolla 10-15 min.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 73 grammaa

Iiv86
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi400g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 40g30kcal5.2g0.4g0.2g2.8g
Suola, annos 3g8g0kcal0g0g0g0g
Siirappi, tumma12g38kcal0g8.9g0g0g
Graham täysjyvävehnäjauho, Myllyn Paras (1dl=65g)320g1024kcal44.2g185.6g10.2g40g
Erikoisvehnäjauho (Myllyn paras), annos 30g640g2240kcal81.3g444.8g12.8g21.1g
Voi, 1 tl, 5 g40g292kcal0.4g0.4g32g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2920g7248kcal262.2g1280.2g110.4g127.8g
Valittu annoskoko1460g3624kcal131.1g640.1g55.2g63.9g
Annoskoko puolitettuna730g1812kcal65.6g320.1g27.6g32g
Arvot/100g100g248kcal9g43.8g3.8g4.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=143577