Sorsapata, Salla

Tarvikkeet: pata, paistinpannu.

Huom! Reseptissä lukee ankka, koska sorsaa ei löytynyt listalta.

Tavi, haapana, muut vastaavat vesiriistalinnut käyvät myös mainiosti.

Laita pataan pekoni ja sipuli, anna kypsyä.

Mätkäise perään sienet, hauduta kunnes neste on haihtunut.

Samaan aikaan ruskista paistinpannulla linnunlihat vähin erin voissa.

Lisää ruskistuneet palat pataan.

Lisää pataan smetana, siideri, ja mausteeksi vaikka suolaa, laakerinlehtiä, pippureita.

Laita pata uuniin 150 asteeseen ja anna olla 2-3 tuntia.

Tarkista välillä ettei nestettä ole haihtunut liikaa, lisää vettä jos tarpeen.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 418 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Pekoni, Pirkka, viipale 17,5g RAAKApainoarvot92g267kcal12.9g0.9g23.9g0g
Sipuli (kuorittu)175g47kcal2.3g8.4g0.4g3g
Suppilovahvero /ym sienet, arvio 100g88g26kcal0.9g3.5g0.3g0g
Ankka, grillattu ilman nahkaa526g736kcal145.1g0g13.1g0g
Smetana, rasvaa n. 40 % 131g512kcal2.8g2.9g55.2g0g
Crowmoor siideri438g175kcal0g17.1g0g0g
Voi (perinteinen meijerivoi)13g95kcal0g0g10.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2926g3717kcal328g65.6g206.8g6g
Valittu annoskoko1463g1859kcal164g32.8g103.4g3g
Annoskoko puolitettuna732g929kcal82g16.4g51.7g1.5g
Arvot/100g100g127kcal11.2g2.2g7.1g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=82542