Perunasosekeitto

Perunat keitetään vähässä vedessä, joka otetaan talteen.

Soseuta perunat ja lisää vesi ja maito(kerma) vähitellen.

Keitto kiehautetaan ja maustetaan suolalla (ja yrttimausteilla, esim.

meiramilla).

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 419 grammaa

Uulpu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen583g192kcal19.2g28.6g0g0g
Vesi140g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)70g19kcal0.9g3.4g0.1g1.2g
Ruoka 5%, rypsiöljystä (Valio), annos 250g146g117kcal2.2g9.8g7.3g0g
Suola, annos 3g3.5g0kcal0g0g0g0g
Peruna, vanha, kuorittu 525g399kcal9.9g81.3g1g5.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2933g1454kcal64.4g246.2g16.8g12.8g
Valittu annoskoko1467g727kcal32.2g123.1g8.4g6.4g
Annoskoko puolitettuna733g364kcal16.1g61.6g4.2g3.2g
Arvot/100g100g50kcal2.2g8.4g0.6g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=387324