Vadelmavinaigrette

1 kpl salottisipuli
1 dl ruokaöljyä
1/4 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
1 dl balsamiviinietikkaa (valkoista)
3 rkl hunajaa
1 1/2 dl vadelmia
Kuori ja hienonna sipuli.

Kuullota sipulia hetki kattilassa öljytilkassa, rouhi päälle suolaa ja pippuria.

Kaada kulhoon loput öljystä, balsamico, hunaja, vadelmat ja kuullotetut sipulit.

Soseuta tasaiseksi kastikkeeksi sauvasekoittimella tai tehosekoittimella.

Pullota vadelmavinaigrette kauniiseen purkkiin.

Kastike säilyy kylmässä noin kuukauden.

•Pakasta kesän vadelmat ja valmista kastike joulun tienoilla.

Anna lahjaksi kauniissa lasipullossa käyttövinkkien kera.

•Kauniin punainen vadelmavinaigrette maistuu pariloidun broilerin kanssa.

Sopii mainiosti myös marinointiin.

Tarjoa joulupöydässä esimerkiksi kalkkunan kanssa.

Pullota vadelmavinaigrette pieniin pulloihin, koska pienikin annos tätä herkkua riittää antamaan vadelmanvivahdetta ruokiisi.

Voit valmistaa vinaigreten myös tyrnistä, lakasta tai puolukasta.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 74 grammaa

Tarzaani
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)18g4.7kcal0.2g0.8g0g0.3g
Oliiviöljy 7g62kcal0g0g7g0g
Balsamiviinietikka (Kuhne), annos 15g25g28kcal0.2g5.7g0g0g
Viinietikka 25g5.2kcal0g0.1g0g0g
Pakastevadelma (Pirkka), annos 50g43g14kcal0.4g1.7g0.4g0g
Hunaja 30g99kcal0.1g24.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana294g427kcal1.8g65g14.8g0.6g
Valittu annoskoko147g214kcal0.9g32.5g7.4g0.3g
Annoskoko puolitettuna74g107kcal0.5g16.3g3.7g0.2g
Arvot/100g100g145kcal0.6g22.1g5g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=319183