Mustikkapiirakka

Pohja:
100 g voita
3/4 dl sokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta

Täytteeseen mustikoita sekä se kermaviiliseos:

2 dl kermaviiliä
1 muna
2 tl vanilliinisokeria
3/4 dl sokeria

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.

Lisää muna.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon.

Levitä seos voideltuun uunivuokaan.

Sekoita kermaviiliin muna, sokeri ja vanilliinisokeri.

Laita ensin mustikat uunivuokaan taikinan päälle ja lisää lopuksi kermaviiliseos.

Kypsennä uunissa 200 °C:n lämpötilassa noin 30 minuuttia

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 118 grammaa

Tuia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 16g113kcal0.2g0.1g12.7g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 19g24kcal2.1g0g1.7g0g
Kaurahiutale 6.2g23kcal0.9g3.6g0.5g0.6g
Vehnäjauho puolikarkea 20g70kcal2.1g14.2g0.2g0.7g
Sokeri 23g91kcal0g22.5g0g0g
Kermaviili (lidl) (Milbona), annos 200g31g37kcal0.9g1.2g3.1g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g1.2g5kcal0g1.2g0g0g
Leivinjauhe 0.6g1.1kcal0g0.2g0g0g
Mustikka metsä- 31g14kcal0.2g2g0.2g1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana295g754kcal12.8g90g36.8g4.6g
Valittu annoskoko148g377kcal6.4g45g18.4g2.3g
Annoskoko puolitettuna74g189kcal3.2g22.5g9.2g1.2g
Arvot/100g100g256kcal4.3g30.5g12.5g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=234932