Juustoinen lihamureke

1. Silppua sipuli ja valkosipulit ja kullota ne pannulla pienessä öljymäärässä.

Lisää hiukan jäähtyneenä jauhelihan joukkoon.

2. Kuori perunat ja raasta hienoksi.

Lisää lihan joukkoon.

3. Sekoita lihan joukkoon musa ja mausteet ja vatkaa mureke kuohkeaksi.

4. Levita seoksesta puolet laakean paistosvuoan pohjalle pitkänomaiseksi kerrokseksi.

Lisää murekkeen päälle pippurinen tuorejuusto pieninä nokareina.

Levitä loppu murekeseos juustokerroksen päälle ja siloita se tasaiseksi pinnaltaan.

5. Pursota pinnalle ketsuppia ja sinappia ja tasoita veitsellä ohueksi kerrokseksi.

Ripottele päälle korppujauhoja.

Kypsennä 200-asteisessa uunissa 30-40 min. Mureke on kypsää, kun haarukalla pistettäessä sisältä ei tule punaista nestettä.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 169 grammaa

Elsax
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha58g97kcal11.1g0g5.8g0g
Sipuli (kuorittu)29g7.9kcal0.4g1.4g0.1g0.5g
Rypsiöljy 2g17kcal0g0g2g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g1g1.1kcal0.1g0.2g0g0g
Peruna, keskikokoinen 60g20g12kcal0.3g2.7g0g0.2g
Kananmuna kuoreton 8g12kcal1g0g0.8g0g
Jauhelihamauste, annos 15g0.7g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.7g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.3g0.8kcal0g0.1g0g0.1g
Tuorejuusto, rasvaa 15 %, creme bonjour light 15g25kcal1.1g0.3g2.2g0g
Ketsuppi, Heinz4.4g4.5kcal0g1.1g0g0.1g
Sinappi 4.4g5.8kcal0.2g0.6g0.3g0.1g
Korppujauho 3.7g13kcal0.4g2.7g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana296g394kcal29.2g18.2g22.4g2.4g
Valittu annoskoko148g197kcal14.6g9.1g11.2g1.2g
Annoskoko puolitettuna74g99kcal7.3g4.6g5.6g0.6g
Arvot/100g100g133kcal9.9g6.2g7.6g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=208727