Mehevä katkarapukastike

1. Viipaloi herkkusienet, kuori ja silppua sipuli sekä valkosipulit.

2. Lisää öljy pannulle ja kuullota sipuleita muutama minuutti.

Sekoita joukkoon sienet ja kypsennä vielä hetki.

3. Ripottele jauhot pannulle, sekoita ja kaada päälle vesi ja lisää kalaliemikuutio.

Sekoita, kunnes kiehahtaa.

Mausta pippurilla.

Keitä hiljalleen 2-3 minuuttia välillä sekoitellen.

4. Lisää tuorejuusto nokareina kastikkeeseen ja sekoita, kunnes juusto on sulanut.

Kääntele lopuksi sekaan jäiset katkaravut.

Kuumenna kiehuvaksi, mutta älä keitä etteivät katkaravut sitkisty.

5. Ripottele lopuksi pilkottu tilli ja tarjoa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 263 grammaa

Ensu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Katkarapu, rainbow28g28kcal6.5g0g0.3g0g
Herkkusieni 24g3.8kcal0.5g0.1g0.1g0.4g
Sipuli 21g6.4kcal0.3g1g0g0.4g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g1.7g1.8kcal0.1g0.3g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1.4g4.8kcal0.1g1g0g0g
Vesi42g0kcal0g0g0g0g
Kalaliemikuutio, vähärasvainen (Knorr), annos 10g0.7g1.5kcal0.1g0.1g0.1g0g
Mustapippuri 0.1g0.4kcal0g0.1g0g0g
Tuorejuusto, Ruohosipuli Keiju 14%14g27kcal1.4g0.7g2g0g
Tilli, tuore 14g4.2kcal0.5g0.1g0.1g0.3g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl0.7g6.3kcal0g0g0.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana296g168kcal19g6.8g6.6g2.2g
Valittu annoskoko148g84kcal9.5g3.4g3.3g1.1g
Annoskoko puolitettuna74g42kcal4.8g1.7g1.7g0.6g
Arvot/100g100g57kcal6.4g2.3g2.2g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=207343