Ellen Svinhufvudin kakku (karppaajalle)

POHJA: Valkuaiset (2kpl) ja hermesetas vatkataan kovaksi vaahdoksi.

Lisää mantelit sekaan.

Levitä seos uuninpellille neljäksi neliön muotoiseksi levyksi.

Kuivaa uunissa 165 asteessa noin 20-25 minuuttia.

TÄYTE: Vaahdota voi ja stevia (tätä oman maun mukaan).

Kuumaan vahvaan kahviin lisätään kerma.

Kermakahvi lisätään vaahdotettuun voihin vähitellen.

Lisää lopuksi mantelit.

Kakkupohjille levitetään täytettä ja ne ladotaan päällekkäin.

Levitä täytettä myös kakun sivuille.

Koristeeksi voi paahtaa mantelilastuja.

Kakku saa jäähtyä.

Ohje on Antti Heikkilän kirjasta Hyvän Olon Keittokirja

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 147 grammaa

Tilli75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mantelirouhe, 1 rkl63g362kcal13.2g3.3g31.7g7.3g
Mantelijauho (Pirkka), annos 100g125g753kcal26.3g8.3g67.7g0g
Hermesetas, annos 5g25g0kcal0g0g0g0g
Kananmunan valkuainen 100 g502g216kcal49.2g2g0.5g0g
Voi 376g2730kcal4.5g1.5g305.9g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 125g414kcal2.5g3.8g43.9g0g
Kahvi mustana 100ml251g8kcal0.8g0.8g0.3g0g
Stevia jauhe (Naturals), annos 1g2.5g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2940g8965kcal193g39.4g900g14.6g
Valittu annoskoko1470g4482kcal96.5g19.7g450g7.3g
Annoskoko puolitettuna735g2241kcal48.3g9.9g225g3.7g
Arvot/100g100g305kcal6.6g1.3g30.6g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=271376