Linssisosekeitto

2dl vihreitä linssejä
200g kuorittua ja pilkottua lanttua
200g kuorittua ja pilkottua porkkanaa
1/2 pkt koskenlaskija voimakas sulatejuustoa
100g tomaattimurskaa (ei välttämätön)

Liota halutessassi linssejä noin tunnin ennen keittämistä.

Huuhtele linssit hyvin.

Laita vettä kiehumaan ja lisää linssit, lanttu ja porkkana.

Keitä noin 30 min. Siivilöi keitinvesi pois (voit halutessasi ottaa sitä talteen jotta voit jatkaa sosetta sillä) .Lisää tomaattimurska ja soseuta keitto.

Lisää koskenlaskijaa paloina ja anna juuston sulaa.

Lisää sopiva määrä vettä tai keitinlientä jotta saat keitosta haluamasti paksuisen.

Raejuusto sopii hyvin kuuman keiton joukkoon.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 210 grammaa

Muori
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi583g0kcal0g0g0g0g
Tomaattimurska, Polpa di Pomodoro (Campo largo (lidl)), annos 400g117g23kcal1.5g3.5g0.2g0g
Sulatejuusto (Koskenlaskija) voimakas117g327kcal22.2g0g25.7g0g
Porkkana 245g80kcal1.5g13.6g0.5g6.2g
Linssi, vihreä, go green140g473kcal40.6g79.8g1.4g42.7g
Lanttu 268g77kcal2.7g12.3g0.8g4.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2940g1961kcal137g218.4g57.2g107.4g
Valittu annoskoko1470g981kcal68.5g109.2g28.6g53.7g
Annoskoko puolitettuna735g490kcal34.3g54.6g14.3g26.9g
Arvot/100g100g67kcal4.7g7.4g1.9g3.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=55009