Borssikeitto paistijauhelihalla

(4:lle hengelle)
1 porkkana
150 g juuriselleriä
3 punajuurta
1 sipuli
275 g keräkaalia
290 g paistijauhelihaa
2 liha- tai kasvisliemikuutiota
1 tl basilikaa
1 tl meiramia
1 tl timjamia
1 tl persiljaa
1 tl suolaa

1. Suikaloi tai raasta juurekset
2. Kiehauta 1 l vettä, lisää lihaliemikuutio(t) ja juurekset
3. Anna kiehua hiljalleen reilu 30 min
4. Ruskista jauheliha ja lisää se keittoon
5. Mausta suolalla, timjamilla, meiramilla, basilikalla ja persiljalla

Halutessasi voit vielä ripotella raejuustoa sekaan.

(Ainekset Finelin taulukosta)

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 588 grammaa

Nananas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan, vähärasvainen, rasvaa 7 % 181g251kcal34g0g12.7g0g
Kasvisliemikuutio 13g38kcal1.2g1.7g2.9g0.2g
Punajuuri 250g96kcal2.5g17.3g0.5g6.3g
Valkokaali keräkaali 172g48kcal2g7g0.3g3.6g
Juuriselleri 94g30kcal1.2g4.3g0.2g2.9g
Porkkana 56g18kcal0.3g3.1g0.1g1.4g
Vesi, vesijohtovesi 626g0kcal0g0g0g0g
Sipuli 72g22kcal0.9g3.5g0.1g1.2g
Basilika, kuivattu 0.6g1.6kcal0.1g0.1g0g0.3g
Timjami 0.6g1.8kcal0.1g0.2g0g0.2g
Persilja 0.6g0.2kcal0g0g0g0.1g
Ruokasuola jodioitu 4.4g0.1kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2940g1012kcal84.6g74.4g33.6g32.4g
Valittu annoskoko1470g506kcal42.3g37.2g16.8g16.2g
Annoskoko puolitettuna735g253kcal21.2g18.6g8.4g8.1g
Arvot/100g100g34kcal2.9g2.5g1.1g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=25578