Pellavaiset sisarussämpylät kaurapuurosta

N. 5dl valmista kaurapuuroa
1,5tl suolaa
1rkl siirappia/ruokosokeria
2 1/2dl vettä
1pss kuivahiivaa
1rkl öljyä
2dl vehnärouhetta
1dl pellavansiemeniä
3dl täysjyvävehnäjauhoja
7dl tummia hiivaleipäjauhoja

Laita puuron joukkoon kuuma vesi jotta puuro olisi reilusti kädenlämpöistä.

Lisää suola ja siirappi/ruokosokeri.

Lisää kuivahiiva n. 3dl:aan hiivaleipäjauhoja ja sekoita puuron joukkoon.

Lisää vehnärouhe ja pellavansimenet sekä öljy.

Lisää t. jyvävehnäjauho ja loput hiivaleipäjauhot.

Taikina saa olla hieman löysää mutta kuitenkin leivottavaa.

Anna kohota vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.

Leivo kohonnut taikina tangoiksi(tulee n.2 tankoa) ja ota palasia, jotka pyörittelet vieri viereen uunipellille.

Anna sisarusämpylöiden kohota uudelleen peitettynä.

Paista sämpylöitä 225 asteessa n.10-15min.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 105 grammaa

Nirim
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaurapuuro, vesi, suolaa 350g164kcal6.4g25g3.2g4.4g
Suola, annos 3g5.2g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 14g42kcal0g10.4g0g0g
Vesi175g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g7.7g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 9g84kcal0g0g9.4g0g
Vehnärouhe (Korpelan mylly), annos 100g140g434kcal16.8g100.7g3.8g16.8g
Pellavansiemenet, Pellavainen70g322kcal13.8g0.7g29.3g21.4g
Täysjyvävehnäjauho (Liperin mylly), annos 100g210g755kcal27.3g144.8g6.3g21g
Hiivaleipäjauho, tumma (Myllyn paras), annos 100g490g1713kcal66.1g321.1g14.2g26.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2940g7028kcal260.8g1205.4g132.4g181g
Valittu annoskoko1470g3514kcal130.4g602.7g66.2g90.5g
Annoskoko puolitettuna735g1757kcal65.2g301.4g33.1g45.3g
Arvot/100g100g239kcal8.9g41g4.5g6.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=273544