Blinit Esikko

2,5 dl rasvatonta maitoa
2,4 dl vettä
1,5 dl vehnäjauhoja
2,5 dl tattarijauhoja
0,5 dl ruisjauhoja
0,5 pussia kuivahiivaa
0,5 tl suolaa
1 rkl kirkastettua voisulaa
2 munaa
Lämmitä maito+vesi, lisää siihen kaikki kuiva-aineet yhteen sekoitettuna ( kaikki jauhot, hiiva, suola+ voisula).

Taikinaa käytetään lämpimässä paikassa väh. 6h, sitten se laitetaan kylmään, jotta käyminen pysähtyy varmasti.

Jäähtyneeseen taikinaan sekoitetaan munankeltuaiset.

Kovaksi vaahdoksi vatkatut valkuaiset lisätään kahdessa erässä.

Paistetaan miedolla levylläö voissa, etteivät pala ja kypsyvät hyvin.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 92 grammaa

Esikko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rasvaton maito, d-vitamiinia 1 ug 400g135kcal12.2g19.6g0.4g0g
Vesi400g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 160g548kcal16.3g111.9g1.9g5.6g
Tattarijauho, Myllynparas256g870kcal33.2g172.6g4.3g13.6g
Ruisjauho, 1 dl56g179kcal6.2g35.8g1.3g7.8g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g10g0kcal0g0g0g0g
Voi, 1 tl, 5 g16g117kcal0.2g0.2g12.8g0g
Kananmuna kuoreton 176g251kcal22g0.5g18g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2944g4199kcal180.2g681.2g77.4g54g
Valittu annoskoko1472g2100kcal90.1g340.6g38.7g27g
Annoskoko puolitettuna736g1050kcal45.1g170.3g19.4g13.5g
Arvot/100g100g143kcal6.1g23.1g2.6g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=270363