Heidin Saaristolaisleipä

Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi ja sekoita siihen hiiva, siirappi ja suola.

Lisää joukkoon jauhot ja sekoita.

Kaada taikina vuokaleipävuokiin 2 x 30cm vuokaan ja anna kohota 2h.

Paista 160-170 astetta 1,5 - 2h.

Jos alkaa tummumaan päältä laita leivinpaperi päälle.

Säilyy hyvin jääkaapissa jopa viikon.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 2948 grammaa

Pelthe10
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piimä, rasvaton (Valio)500g160kcal16.5g22.5g0g0g
Suola, annos 3g11g0kcal0g0g0g0g
Siirappi, tumma150g480kcal0.2g111g0g0g
Hiiva 38g28kcal4.9g0.4g0.2g2.6g
Vehnäjauho, sunnuntai325g1138kcal39g230.8g6.8g9.8g
Kaljamallas, Tuoppi, 1dl=80g (rouhittu ruismallas)150g569kcal17.6g115.5g3.3g21.5g
Vehnälese Sydänystävä 5tl 5g150g210kcal21g21g5.1g72g
Ruisjauho (Myllynparas), annos 60g150g458kcal14.6g92g3g21.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2948g6083kcal227.6g1186.4g36.8g255.4g
Valittu annoskoko1474g3041kcal113.8g593.2g18.4g127.7g
Annoskoko puolitettuna737g1521kcal56.9g296.6g9.2g63.9g
Arvot/100g100g206kcal7.7g40.2g1.2g8.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=105153