Gluteeniton kaura-porkkanasämpylä

Raasta porkkanat.

Laita vesi astiaan ja lämmitä mikrossa kuumaksi.

Lisää veteen suola ja öljy, sekoita.

Lisää vielä porkkanaraaste ja sekoita.

Sekoita toisessa astiassa jauhot, pellavansiemen, kaurahiutaleet ja hiiva keskenään, lisää siihen äsken tekemä vesi seos hyvin sekoittaen.

Kun ainekset on sekoitettu keskenään, ota lusikka ja nuoliainen.

Tiputtele pellille taikina nokareita.

(tulee kaksi pellillistä ja molempiin n. 9 sämpylää) Ota syvälle lautaselle vettä ja tilkka öljyä.

Muotoile taikina kasat reunoilta sämpylöiden näköisiksi ja tasoita terävät huiput jottei ne pala.

laita uuni lämpeämään 200C.

Anna sämpylöiden kohota lämpimässä paikassa kunnes uuni on kuuma.

Paista 20-30 min. uunin keskitasolla.

Reseptistä tulee n. 18 annosta ja yksi annos painaa n. 82 grammaa

Jynny
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 399g0kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g130g36kcal0.8g7.7g0.3g3.2g
Gluteeniton karkea jauhoseos (Semper), annos 500g399g1236kcal10g299g2g29.9g
Fin mix hieno jauhoses,gluteeniton (Semper), annos 100g399g1355kcal10g330.9g2g8g
Kuivahiiva, annos 11g11g40kcal4.9g4.4g0.7g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl25g224kcal0g0g24.9g0g
Suola, annos 3g10g0kcal0g0g0g0g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl40g136kcal5.6g22.3g2.7g4.4g
Pellavansiemenrouhe,Risetti65g324kcal16.1g21.6g18.7g18.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2952g6701kcal94.8g1371.8g102.6g127.8g
Valittu annoskoko1476g3351kcal47.4g685.9g51.3g63.9g
Annoskoko puolitettuna738g1675kcal23.7g343g25.7g32g
Arvot/100g100g227kcal3.2g46.5g3.5g4.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=140049