Meksikolainen salaatti

Valmista marinadi.

Kuori ja hienonna sipuli.

Sekoita yhteen sipulisilppu, salsakastike, limettimehu ja salsakastike.

Ota puolet marinadista sivuun.

Laita lihasuikaleet marinadiin, peitä kulho kelumlla ja nosta kylmään maustumaan vähintää puoleksi tunniksi.

Säädä uuni 200 asteeseen.

Voitele 4 pientä uunivuokaa öljyllä.

Voitele tortillojen toiset puolet ja ripottele chilijauhetta öljytylle pinnalle.

Painele tortillat vuokiin öljyämätön puoli vuokaa vasten ja paista uunissa 10 minuuttia ja anna jäähtyä hyvin.

Nosta lihasuikaleet marinadissa ja ruskista nopeasti öljytyssä paistinpannussa.

Säädä liesi keskilämmölle, lisää pannulle loppu marinadi; hauduta 5 minuuttia.

Maista ja lisää suolaa tarvittaessa.

Ja salaattisuihkaleet ja liha tortillakuoriin, ripottele päälle tomaattikuttioita ja juustoraastetta.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 328 grammaa

Jarimatti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Naudanliha keskiarvo 506g773kcal97.6g0g42.5g0g
Tortilla (Santa Maria) 4 kpl169g506kcal14.3g91.1g7.6g3.7g
Öljyt, rypsiöljy, kylmäpuristettu (Golden Star), 13.5 g, 1 rkl15g132kcal0g0g14.6g0g
Jäävuorisalaatti, rapea112g11kcal1.2g0.9g0.2g1.3g
Tomaatti 281g64kcal1.6g9.7g0.8g3.9g
Juustoraaste emmental punaleima169g658kcal48.9g0g50.6g0g
Sipuli (kuorittu)56g15kcal0.7g2.7g0.1g1g
Salsakastike medium, thick`n´ chunky (Oldelpaso), annos 100g112g47kcal1.8g10.1g0.6g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore56g14kcal0g5.1g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2952g4438kcal332.2g239.2g234g20g
Valittu annoskoko1476g2219kcal166.1g119.6g117g10g
Annoskoko puolitettuna738g1110kcal83.1g59.8g58.5g5g
Arvot/100g100g150kcal11.3g8.1g7.9g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=394760