Rahkasämpylä

Hiiva murskataan kulhoon.

Maito ja voi sekoitetaan ja lämmitetään kädenlämpöiseksi.

Hiiva liuotetaan nesteeseen.

Kuivat aineet sekoitetaan ja vaivataan hyvin, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.

Kohotetaan 20 min. liinan alla lämpimässä.

Leivotaan pieniä sämpylöitä (25kpl) ja paistetaan 250 asteessa n. 10 min.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 41 grammaa

Jrutila
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 36g259kcal0.4g0.1g29.1g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen429g142kcal14.2g21g0g0g
Vehnäjauho, sunnuntai650g2277kcal78.1g461.8g13.7g19.5g
Hiiva, 50g72g44kcal9.4g0.8g0.3g0g
Rahkavalmiste (Ehrmann), annos 100g143g83kcal12.9g7.1g0.3g0g
Suola, annos 3g3.6g0kcal0g0g0g0g
Sydänystävä vehnälese, 1 rkl [annos 5 g]143g200kcal20g20g4.9g68.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2952g6008kcal270g1021.6g96.6g176.2g
Valittu annoskoko1476g3004kcal135g510.8g48.3g88.1g
Annoskoko puolitettuna738g1502kcal67.5g255.4g24.2g44.1g
Arvot/100g100g204kcal9.1g34.6g3.3g6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=92427