Valkosuklaa-limekakku

Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuokaan (halk. 22-24 cm) pohjan kokoinen pala.

Sekoista pieneksi rouheeksi murskatut keksit ja voisula.

Painele muruseos kevyesti vuoan pohjalle leivinpaperin päälle.

Liuota liivatelehtiä (4 kpl) runsaassa kylmässä vedessä 5-10 min. Vaahdota kerma.

Mausta sokerilla ja lisää joukkoon maustettu rahka.

Liuota puristetut liivatelehdet kiehuvaan veteen.

Kaada seos täytteeseen ohuena nauhana hyvin sekoittaen.

Kääda täyte muroseoksen päälle.

Tasoita.

Hyydytä kakkua jääkaapissa vähintään 5 tuntia.

Irrota kakku tarjolle.

Koristele valkosuklaa lastuilla ja sitruunamelissan tai mintun lehdillä.

Laita koristelut erikseen kalorilaskuriin.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 74 grammaa

Foppa67
AineksetMääräEnergiaPHRK
Digestive täysjyvävehnäkeksi25g113kcal1.6g15g5.3g0.8g
Voi 13g91kcal0.1g0.1g10.2g0g
Kuohukerma,valio,2dl33g114kcal0.7g1g11.7g0g
Maustettu rahka valkosuklaa-lime (Valio), annos 200g67g114kcal4.8g10.7g5.7g0g
Sokeri 4g16kcal0g4g0g0g
Vesi5g0kcal0g0g0g0g
Liivate 1.3g4.7kcal1.1g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana296g903kcal16.6g61.6g65.8g1.6g
Valittu annoskoko148g451kcal8.3g30.8g32.9g0.8g
Annoskoko puolitettuna74g226kcal4.2g15.4g16.5g0.4g
Arvot/100g100g305kcal5.6g20.8g22.2g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=423626