Perunaseesampihvit

Keitä kuoritut perunat, kaada keitinvesi pois ja soseuta perunat.

Jäähdytä sosetta 10 minuuttia.

Sekoita joukkoon kananmuna, korppujauhot (0,5 dl), suolaa sekä mausteiksi ripaukset valkopippuria ja muskottipähkinää.

(Kuitulisänä Fibrexiä tai vaikka vehnäleseitä, jos haluat.)

Pyörittele perunaseoksesta suurehkon lihapullan kokoisia pallosia (korppu-)jauhotetuin käsin.

Painele ne litteiksi ja kastele molemmilta puolilta seesaminsiemenissä.

Paista pihvit öljyssä miedolla lämmöllä kauniin ruskeiksi molemmilta puolilta.

Tarjoa esim.

liha- tai kalaruokien lisäkkeenä.

(Soveltaen kirjasta: Maukasta ruokaa kotikeittiöstä (Kaarina Roininen)

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 66 grammaa

Lepuuttaja
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 112g85kcal2.1g17.3g0.2g1.1g
Kananmuna kuoreton 12g18kcal1.5g0g1.3g0g
Korppujauho 6.7g25kcal0.7g5g0.1g0.4g
Rypsiöljy 4.5g40kcal0g0g4.5g0g
Seesaminsiemen, kuorineen 9g60kcal2.4g0.6g5.2g1.1g
Suola, annos 3g0.7g0kcal0g0g0g0g
FIBREX sokerijuurikaskuitua [Reformi] 15g3.4g2kcal0.3g0.6g0.1g2.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana297g458kcal14g47g22.8g10.2g
Valittu annoskoko149g229kcal7g23.5g11.4g5.1g
Annoskoko puolitettuna74g115kcal3.5g11.8g5.7g2.6g
Arvot/100g100g154kcal4.7g15.8g7.7g3.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=129417