Vuokaleipä

Sekoita lämpimään veteen ruisjauhot, siirappi, hiiva, suola ja hiutaleet.

Anna tekeytyä 1/2 tuntia peitettynä.

Lisää vehnäjauhoja vähitellen alustaen.

Taikina saa jäädä löysäksi ! Anna kohota 1/2 tuntia liinalla peitettynä.

Voitele voilla leipävuoka.

Nostele taikina vuokaan.

Anna kohota vielä n. 1/2 tuntia peiteltynä.

Paista 250 asteessa n. 1/2 tuntia.

Reseptistä tulee n. 18 annosta ja yksi annos painaa n. 66 grammaa

1180
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 62g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g1.4g4.9kcal0.6g0.5g0.1g0g
Neljänviljanhiutale 3.7g12kcal0.4g2.2g0.1g0.4g
Vehnäjauho puolikarkea 73g250kcal7.4g51.1g0.9g2.6g
Suola, annos 3g1.2g0kcal0g0g0g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 6.9g21kcal0.6g3.8g0.1g1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana297g577kcal18g115.2g2.4g8g
Valittu annoskoko148g288kcal9g57.6g1.2g4g
Annoskoko puolitettuna74g144kcal4.5g28.8g0.6g2g
Arvot/100g100g194kcal6.1g38.8g0.8g2.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=144256