Rahka-omenapiirakka

Kuori omenat ja viipaloi ne ohuiksi viipaleiksi 
mikroaaltouuninkestävään vuokaan. 
Ripota sokeri omenien päälle.

 Hauduta omenaviipaleita täydellä teholla mikrossa,  
kunnes ne pehmenevät, 3-6 min. Valmista sillä aikaa taikina. 
Sekoita muna, sokeri ja sulatettu voi. 
Lisää maito ja jauho-leivinjauheseos nopeasti sekoittaen. 
Kaada taikina voideltuun, halkaisijaltaan n. 29 cm piirasvuokaan. 
Mausta pehmenneet omenaviipaleet kanelilla ja levitä ne taikinan päälle 
(jos omenista on irronnut paljon nestettä, jätä se pois). 
Sekoita rahka, kuohukerma ja muna sekaisin ja mausta seos.

 Kaada rahkaseos omenien päälle. 
Paista 175 asteessa 45 - 50 min.
Tarjoa vaniljakastikkeen kanssa.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 170 grammaa

Sheda
AineksetMääräEnergiaPHRK
Muna, annos 60g11g9kcal0.8g0.1g0.6g0g
Sokeri 11g45kcal0g11.2g0g0g
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)6.6g25kcal0g0.4g2.6g0g
Vehnäjauho puolikarkea 23g78kcal2.3g15.9g0.3g0.8g
Leivinjauhe 0.9g1.5kcal0g0.3g0g0g
Omena, keskikokoinen 200g61g21kcal0.1g4.4g0.2g1.1g
Sokeri 3.2g13kcal0g3.1g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0.4g1.6kcal0g0.3g0g0g
Maitorahka rainbow (Rainbow), annos 250g22g15kcal2.6g0.9g0.1g0g
Kuohukerma,valio,2dl8.8g30kcal0.2g0.3g3.1g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka0.4g1.7kcal0g0.4g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton0.9g0.2kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana298g483kcal12g74.6g13.8g3.8g
Valittu annoskoko149g241kcal6g37.3g6.9g1.9g
Annoskoko puolitettuna75g121kcal3g18.7g3.5g1g
Arvot/100g100g162kcal4g25.1g4.6g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=307500