Vuokaleipä

Sekoita lämpimään veteen ruisjauhot, siirappi, hiiva, suola ja hiutaleet.

Anna tekeytyä 1/2 tuntia peitettynä.

Lisää vehnäjauhoja vähitellen alustaen.

Taikina saa jäädä löysäksi ! Anna kohota 1/2 tuntia liinalla peitettynä.

Voitele voilla leipävuoka.

Nostele taikina vuokaan.

Anna kohota vielä n. 1/2 tuntia peiteltynä.

Paista 250 asteessa n. 1/2 tuntia.

Reseptistä tulee n. 18 annosta ja yksi annos painaa n. 66 grammaa

1180
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 63g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g1.4g4.9kcal0.6g0.5g0.1g0g
Neljänviljanhiutale 3.7g12kcal0.4g2.2g0.1g0.4g
Vehnäjauho puolikarkea 73g251kcal7.5g51.2g0.9g2.6g
Suola, annos 3g1.2g0kcal0g0g0g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 6.9g21kcal0.6g3.8g0.1g1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana298g578kcal18.2g115.4g2.4g8g
Valittu annoskoko149g289kcal9.1g57.7g1.2g4g
Annoskoko puolitettuna74g145kcal4.6g28.9g0.6g2g
Arvot/100g100g194kcal6.1g38.8g0.8g2.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=144256