Anihain pika valkosipulinen tomaattikeitto

Pilko valkosipulit(3kpl) ohuiksi viipaleiksi.

Lämmitä oivariini kattilassa(ei ruskeaksi asti).

Kuulota valkosipuleita hetki oivariinissa.

Mitä kauemmin kuulotat sen vähemmän valkosipuli keitossa maistuu.

Älä anna valkosipuleiden ruskistua reunoilta.

Lisää loput ainekset.

Anna keiton kiehua miedolla lämmöllä kannen alla n.30min.

Tarjoile tuoreen pantongin, raejuuston, fraichen tai vaikkapa krutonkien kera.

Keitto on parhaimmillaan seuraavina päivinä, kun maut ovat saaneet pyöristyä jääkaapissa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 329 grammaa

Anihai
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oivariini vähärasvaisempi (Valio), annos 5g15g83kcal0.2g0.2g9g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g6.8g7kcal0.5g1.1g0g0.1g
Vehnäjauho puolikarkea 23g77kcal2.3g15.8g0.3g0.8g
Mustapippuri 1.5g4.2kcal0.2g0.6g0g0.4g
Tomaattimurska 1127g331kcal6.3g59.7g2.3g21.4g
Ruokakerma kevyt 4% (Rainbow), annos 200g150g90kcal1.4g7.8g6g0.5g
Aromisuola/yrttisuola suolapitoisuus 71 % 6g4.2kcal0.1g0.7g0.1g0.2g
Tabasco chipotle (Mc ilhenny), annos 5g0.2g0.1kcal0g0g0g0g
Ruokasuola jodioitu 1.5g0kcal0g0g0g0g
Vesi150g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2961g1193kcal22g171.8g35.4g46.8g
Valittu annoskoko1480g597kcal11g85.9g17.7g23.4g
Annoskoko puolitettuna740g298kcal5.5g43g8.9g11.7g
Arvot/100g100g40kcal0.7g5.8g1.2g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=343928