Lehtikaali-kesäkurpitsakeitto

1. Silppua sipuli, valkosipuli ja purjosipuli, kuullota niitä voissa kattilassa.

2. Revi lehtikaalin lehdet silpuksi (viipaloi osa varsistakin) ja lisää ne kattilaan sipulisilpun kanssa.

3. Pilko kesäkurpitsa ja lisää palaset kattilaan muiden kasvisten kaveriksi.

4. Kaada kattilaan n. litran verran vettä ja lisää sekaan kasvisliemikuutio.

Keitä niin kauan, kunnes kesäkurpitsa on pehmennyt ja lehtikaali on vaihtanut värinsä ruohonvihreästä kellertäväksi.

5. Soseuta keitto ja lisää kuohukerma sekä mausteita (itse käytin musta- ja valkopippurijauhetta sekä muskottia).

Anna kiehahtaa.

6. Thadaa! Keitto on valmis.

:)

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 370 grammaa

Lurtsi90
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valio Voi laktoositon vähäsuolainen176g1264kcal1.8g1.8g140.5g0g
Sipuli 0g0kcal0g0g0g0g
Purjosipuli 2035g466kcal36.8g48.8g4.1g42.7g
Lehtikaali 639g255kcal22g26g3.8g12.8g
Kesäkurpitsa zucchini 2620g473kcal14.7g65.5g10.5g18.3g
Valkosipuli 27g29kcal2.1g4.4g0.2g0.6g
Vesi3602g0kcal0g0g0g0g
Ruokakerma 4% (Rainbow), annos 100g901g540kcal8.1g46.8g36g2.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g6054kcal171g386.6g390.2g154.2g
Valittu annoskoko10000g3027kcal85.5g193.3g195.1g77.1g
Annoskoko puolitettuna5000g1514kcal42.8g96.7g97.6g38.6g
Arvot/100g100g30kcal0.9g1.9g2g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=373612