Juureskeitto (Sallay)

Huom! Reseptissä olevat määrät perustuvat itse punnitsemiini kasviksiin.

Määrillä ei sinänsä ole niin väliä, eli laita sopivia määriä haluamiasi aineksia.

:)

Paloittele juurekset.

Laita öljy kuumenemaan, lisää juurekset sinne, kuullota vähän aikaa öljyssä.

Lisää vesi ja liha(tai kasvis-)liemi sekä ohraryynit, anna kiehua kunnes kasvikset ja ryynit ovat kypsiä eli noin tunnin verran.

Mausta suolalla ja haluamillasi mausteilla.

Soseuta lopuksi sauvasekoittimella.

Päälle sopii mainiosti raejuusto, antaa proteiinilisän ja maut sopivat hyvin yhteen!

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 330 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)135g37kcal1.8g6.5g0.3g2.3g
Valkosipuli 14g15kcal1.1g2.2g0.1g0.3g
Rikottu ohraryyni (Korpelan myllyn), annos 100g45g145kcal4.5g33.7g1g4.9g
Linssi-punainen (raaka)64g194kcal16g31.9g0.6g5.8g
Juuriselleri 91g29kcal1.1g4.2g0.2g2.8g
Palsternakka 102g65kcal0.5g12g0.4g4.6g
Oliiviöljy 14g119kcal0g0g13.5g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g135g38kcal0.8g8g0.3g3.4g
Valkokaali keräkaali 338g94kcal4g13.7g0.7g7.1g
Lihaliemi laimennettu 90g17kcal0g2.7g0.5g0g
Lihaliemijauhe/tiiviste 9g26kcal1g1.3g1.9g0g
Vesi450g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2970g1556kcal61.6g232.4g39g62.4g
Valittu annoskoko1485g778kcal30.8g116.2g19.5g31.2g
Annoskoko puolitettuna743g389kcal15.4g58.1g9.8g15.6g
Arvot/100g100g52kcal2.1g7.8g1.3g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=76251