Sunnuntain linssikeitto

5 dl vihreitä linssejä
1,5 l vettä
2 tl oliiviöljyä
2 silputtua sipulia
2 hienonnettu valkosipulinkynttä
150 g pinaattia
1 tl raastettua sitruunankuorta
1 kasvisliemikuutio
pippuria
anista

Huuhtele linssit ja liota niitä tarvittaessa.

Kuullota sipulia, valkosipulia ja hyppysellistä anista öljyssä pari minuuttia.

Lisää linssit ja liemikuutio, sitten vesi.

Keitä kannen alla 15 minuuttia.

Mausta sitruunankuorella ja pippurilla.

Lisää viimeiseksi pinaatti.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 530 grammaa

Sannimaiji
AineksetMääräEnergiaPHRK
Linssi vihreä/ruskea, kuivattu 28g90kcal6.9g12.9g0.5g2.5g
Vesi, vesijohtovesi 106g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 0.7g6.2kcal0g0g0.7g0g
Sipuli 4.2g1.3kcal0.1g0.2g0g0.1g
Pinaatti 11g1.4kcal0.2g0g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana298g197kcal14.4g26.2g2.4g5.4g
Valittu annoskoko149g99kcal7.2g13.1g1.2g2.7g
Annoskoko puolitettuna75g49kcal3.6g6.6g0.6g1.4g
Arvot/100g100g66kcal4.8g8.8g0.8g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=120385